Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzo-specie en waarom lijkt het zo anders? Terrazzo voegmiddel is gemaakt van een epoxyhars op een cementbasis of een hardhouten kern. De reden waarom u terrazzo zo uniek vindt, is vanwege het soort materiaal waarvan het is gemaakt en de manier waarop het is ontworpen. Veel mensen realiseren zich niet dat de basis voor de specie eigenlijk gewoon zand is en dat er veel soorten materialen zijn die voor de basis kunnen worden gebruikt, maar geen enkele lijkt op terrazzo.

Waarom zijn terrazzo voegen en tegels zo speciaal? Vanwege de manier waarop ze zijn ontworpen, is er een veel hoger niveau van toleranties dan andere soorten tegels. Voor zover ze vandaan komen, zijn er tegenwoordig veel soorten terrazzo beschikbaar, waaronder wit, zwart, ivoor, blauw, wit gemengd met grijs. De belangrijkste redenen waarom ze zo aantrekkelijk zijn voor het oog, is omdat ze een zeer mooie en natuurlijk ogende tegel zijn tegels haalbaar. De manier waarop een normale terrazzotegel wordt geplaatst, is dat deze eerst in metselmortel wordt geplaatst en vervolgens wordt geschuurd om de vorige grond te verwijderen en vervolgens bij kamertemperatuur wordt verzegeld. Hierdoor ontstaat een zeer duurzaam product dat extreem sterk is en niet zal barsten onder druk verkeer of extreme weersomstandigheden.

Wat zijn terrazzovloer- en vloerverwarmingssystemen? Dit zijn soorten vloeren die beschikbaar zijn om in uw huis te installeren, maar nu ook een populaire toevoeging zijn aan keukens, badkamers, scholen, kantoorgebouwen, winkels, magazijnen en hotels. Het hebben van deze vloertegels heeft veel voordelen, maar u zult vooral merken dat ze zeer goed bestand zijn tegen vocht en hitte. U moet ook weten dat ze vanwege hun sterkte en duurzaamheid kunnen worden geïnstalleerd op vloeren die onderhevig zijn aan zwaar verkeer en/of extreme weersomstandigheden.

Zoek meer informatie op: Retrotegels

Scroll to top