Ik heb een conflict op het werk – Wanneer schakel ik een bemiddelaar in?

Ik heb een conflict op het werk – Wanneer schakel ik een bemiddelaar in?

Als u hulp zoekt bij het oplossen van conflicten op de werkplek, bent u misschien niet op zoek naar advies over conflictoplossing in het algemeen. In plaats van te vragen "hoe krijg ik een conflict op het werk?" vraag "wat moet ik doen om mijn collega's te laten samenwerken op een manier die me helpt mijn conflict op te lossen?" Het is waar dat de meeste werkgevers geen advies geven over hoe om te gaan met conflicten, maar dat betekent niet dat mediation voor de meeste van hen geen optie is.

Ik heb een conflict op het werk

Als bemiddeling niet mogelijk is, bieden sommige werkgevers hun werknemers een vooraf afgesproken bemiddelingsdienst aan. Hierdoor kunnen alle betrokken partijen een neutrale derde partij (zoals een arbeidsrechtadvocaat) ontmoeten die vervolgens het geschil bemiddelt. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw situatie kan dit niet nuttig zijn Home – Mediator Dordrecht, The Oak Tree Mediators. Als er kinderen bij betrokken zijn, of als er een andere partij is die u moet beschermen tegen boos worden, enz., kunt u het beste een bemiddelaar zoeken die gespecialiseerd is in het werken met verschillende soorten mensen. Anders kan het alleen maar leiden tot verwarring en alle betrokkenen op afstand houden, meer gefrustreerd dan ze al zijn.

Mediation kan heel nuttig zijn en er zijn veel voordelen voor iedereen als het volgens plan verloopt. Het is jouw taak om de juiste mediator te vinden, die de ervaring en vaardigheden heeft die je nodig hebt om de partijen dichter bij elkaar te brengen. Onthoud dat niemand perfect is, dus als uw conflict minder over persoonlijkheden gaat en meer over feiten en hoe deze uw werkleven beïnvloeden, zijn er veel bemiddelaars die u kunnen helpen. Sterker nog, zelfs als uw partijen niet bereid zijn om naar de mediationtafel te komen, kunnen ze mogelijk tot een wederzijds akkoord komen over andere zaken als de mediator hen goed op de hoogte houdt van het verloop van het gesprek. Als een partij bijvoorbeeld het gevoel heeft dat ze worden vernederd door de prestaties van een collega, maar de andere partij vindt dat ze een promotie verdienen, kunnen beide partijen samenwerken om dit soort conflicten op te lossen op een manier die alle betrokkenen ten goede komt.

Zoek meer informatie op: The Oak Tree Mediators

Scroll to top